Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Te edzésed! A Te szabadságod! Espirito Mozgásközpont www.espirito.hu

Espirito Blog

Tabu téma: Szeretkezés szülés után?

Átalakult a tested, ezért a párod előtt is szégyelsz levetkőzni? – Pedig ugyanolyan szép vagy!

2017. április 21. - Suri Andi

Amikor világra hozol egy tüneményes kis angyalkát, akire már évek óta vártál, valószínűleg pont az érdekel a legkevésbé, hogy hogy nézel ki.

Minden percedet lefoglalja a csöppség érkezése, ráadásul a szülés utáni hat hétben még a szex is tiltólistán van. A férfiak sokszor már türelmetlenül várják, hogy elteljen ez a bizonyos idő. A nők viszont nagyon sokszor rettegnek tőle, hogy a szülés után, kissé meggyötört testüket megmutassák a párjuknak. Éppen ezért megpróbálják elodázni a dolgot. Húzzák-halasztják a szülés utáni első, meghitt együttlétet.

3.jpg

A házasságok talán legnagyobb próbája lehet ez az időszak. Nemcsak azért, mert a nőknek meg kell ismerkedni az anyaság minden mozzanatával, ami kialvatlanná és nyűgössé teszi őket, hanem azért is, mert a nő teste ilyenkor teljesen megváltozik. 

A szülés mindenkin nyomot hagy. Meg kell barátkozni a terhességi csíkokkal a hasunkon, a rajtunk maradt felesleges kilókkal, hogy a mellünk sem olyan feszes már, mint azelőtt. Természetesen a hormonháztartás is felborul és persze ilyen állapotban lehetetlen küldetésnek tűnik kívánatosnak és vonzónak érezni magunkat. Még szerencse, hogy egy jó párkapcsolat ennél sokkal mélyebb és tartalmasabb alapokon nyugszik. Ennek ellenére a megváltozott testkép miatt kialakuló belső szorongás és bizonytalanság, bizony a szexuális életet nagyon sokszor tönkreteszi a gyerek születése után.

Mit lehet tenni?
Az önbizalomhiány ilyenkor teljesen érthető, hiszen megváltoztál. Átalakult a tested és ebben a külsőségeket hangsúlyozó, felszínes világban ez talán még nagyobb félelmet okoz benned. De nem kell félned, mert most is pontosan ugyanolyan gyönyörű vagy, mint korábban. A tested pedig regenerálódni fog, csak légy türelmes. A szülés után el kell telnie körülbelül egy-másfél évnek, ahhoz, hogy visszakapd a régi alakod, de kétség sem férhet hozzá, hogy így lesz, ha teszel érte egy kicsit.

Addig se temetkezz depresszióba és ne legyél türelmetlen sem magaddal, sem a pároddal szemben, hiszen te most is ugyanaz a csodálatos NŐ vagy és amikor a terhességi csíkokat nézed a tükörben, vagy mérlegre állsz, mindig jusson eszedbe az a pillanat, amikor először a karodban tartottad a kisbabádat, az a pillanat, amikor ANYA lettél.

512.jpgMosolyogni fogsz és a szíved tele lesz szeretettel. Minden egyes csík, minden heg és minden felcsúszott kiló azt az emléket hordozza magában, hogy Te életet adtál valakinek és ettől valójában csak szebb lettél, mert most már anya vagy! Tele szeretettel, gondoskodással, pozitív kisugárzással.

Ne kapkodj az önigazolásért, ne sodródj bele olyan helyzetekbe, aminek láthatóan nem lesz jó vége, mert ez semmit nem fog megoldani. Gondold végig mi bánt, ülj le a pároddal egy este, és mondd el neki őszintén, hogy te is tisztában vagy vele, hogy ez most mindkettőtöknek nehéz időszak, sok mindent meg kell tanulnotok, de ez nem tart örökké. Könnyebben és gyorsabban túl lesztek ezen a nehéz időszakon, hogyha a párod megért téged, és hagyod, hogy segítsen.
Ha lazán veszed a helyzetet és a görcsös megfelelni akarás helyett, inkább a soha vissza nem térő, meghitt pillanatokra koncentráltok sokkal könnyebb és szebb lesz az időszak.

A tested miatt pedig ne aggódj, regenerálódni fog, csak ez is időbe telik. Arról már nem is beszélve, hogy amint a kisbabád egy kicsit nagyobb lesz, te is több időt fordíthatsz majd a párodra és magadra is. Mozoghatsz, vehetsz új ruhákat, csinálhatsz bármit, amit a szíved diktál, és újra a régi leszel. Legalábbis testben…..lélekben sokkal több.

 

Program ajánló: Érdemes a regenerálódást intim tornával kezdeni. Április 22.-én délután egy nagyon átfogó, személyre szabott workshopon is részt vehetsz az Espirito Mozgásközpontban.
Kattints IDE a részletekért! <<

süti beállítások módosítása
www.espirito.hu